SOLIDWORKS sarjanumeron vaihtaminen / lisääminen

Joskus tulee tarve vaihtaa SolidWorks-asennuksen yhteydessä syötettyä sarjanumeroa toiseen, tai lisämään uusia sarjanumeroita olemassa olevaan asennukseen.

Esim. vuokralisenssin aika on päättynyt ennen uuden toimitusta, jolloin toimitetaan uusi vuokralisessi sarjanumero

Monesti myös asennuksen jälkeen halutaan lisätä asennukseen sarjanumeroita. Tällainen tilanne syntyy esimerkiksi silloin, kun asennuksen jälkeen ostetaan jokin SolidWorks-lisäosa (esim.
Simulation), jolla on oma sarjanumeronsa.

Sarjanumeroiden muokkaaminen tai lisääminen ilman ohjelman uudelleen asentamista onnistuu seuraavasti:

1. Jos käytössäsi on Standalone-lisenssi ja vaihdat sarjanumeroa, niin vapauta tällä hetkellä aktiivisena oleva SW-lisenssi valitsemalla SolidWorks-ohjelman Help-valikosta kohta ’Transfer Licenses/License -> Deactivate’ (riippuen käytössä olevasta SolidWorks versiosta, jossa komennot ovat eri nimisiä.

Kun koneella on nettiyhteys, niin voidaan käyttää vaihtoehtoa ’Automatically over the internet’, jolloin lisenssin luovutus tapahtuu noin 10 sekunnissa. Jos käytössäsi on verkkolisenssi (sarjanumeron kolmas numero on 1: esim. 0010 0001 0002 0003) tai et ole vaihtamassa sarjanumeroa vaan lisäämässä olemassa olevan sarjanumeron lisäksi toista numeroa (sarjanumeron syöttöikkunasssa kohta ’Do you have other serial numbers?’), sinun ei tarvitse luovuttaa lisenssiä.

2. Avaa alla olevan kuvan mukaisella tavalla Windowsin Ohjauspaneeli (Control Panel) ja valitse sieltä ’Ohjelmat ja toiminnot’ (Programs and Features). Valitse asennettujen ohjelmien listalta SolidWorks-asennus, jonka sarjanumeroita haluat muokata/lisätä ja valitse ’Change’/’Muokkaa’:

3. Valitse vaihtoehto ’Modify the individual installation (on this computer)’.

Tämän jälkeen muokkaa ja/tai lisää sarjanumeroita. Paina Next-painiketta jatkaaksesi asennuksen muokkaamista.

4. Kun haluat ainoastaan muokata sarjanumeroita etkä muokata asennettuja ohjelman osia, niin jatka ’Installation Manager’ –ikkunassa eteenpäin Next-painikkeella ja paina lopuksi ’Modify now’ –painiketta.