SOLIDWORKS – LISENSSIPALVELIMEN ASENNUS

http://www.solidworks.com/sw/support/SystemRequirements.html

Lisenssimanagerin asennus palvelimelle:

1. Lataa SolidWorks asennuspaketti esimerkiksi  SolidWorks Customer Portalista.

Sama asennuspaketti sisältää kaikki SolidWorks tuotteet, myös SolidNetwork Lisence Managerin, ja työasemille tarvittavat SolidWorks ohjelmat.
SolidNetwork License manager voi olla myös uudempi vuosiversio, kuin työasemien SolidWorks vuosiversio on, muttei koskaan päin vastoin.

2. Mene palvelimelle tai palvelimena toimivalle työasemalle, jossa lisenssipalvelin eli SolidNetwork
LicenseManager -ohjelmisto on tarkoitus asentaa.

3. Käynnistä lisenssipalvelimen päivitys ladatun asennuspaketin Setup.exe ohjelmasta, Suorita Järjestelmänvalvojana komennolla:

4. Kun Installation Manager käynnistyy, valitse vaihtoehto ”Server Products” ja rastita ainoastaan kohta
”Install SolidNetwork License Manager”.

Ja siirry Next:llä eteenpäin

5. Syötä verkkolisenssin sarjanumero, jonka olet saanut PLM Group Suomi Oy:ltä. Jos sinulla on
sarjanumero sähköisessä muodossa, voit myös kopioida numeron kenttään ”Copy-Paste”-menetelmällä.

Mikäli teillä on useampia eri verkkolisenssisarjanumeroita, syötä ne kaikki pilkulla erotettuna, ja ilman välilyöntiä Serial numbers kenttään:

6. Hyväksy lisenssiehdot ja käynnistä päivitys ”Install Now” -painikkeesta.

Odota, että ohjelma asentuu. Kun asennus on valmis, paina ”Finish”

7. Käynnistä SolidNetWorks License Manager Server ja aktivoi lisenssi kun sitä pyydetään

Ohjelma kertoo, että lisenssiä ei ole aktivoitu. Valitse ”Yes” ja paina ”Next”-painiketta.

8. Jos Palomuuri on käytössä Palvelimella, valitse se aktiiviseksi:

HUOM! Palomuurin ollessa käytössä pitää Palomuurista avata portit 25734 ja 25735 jotta työasemat voivat saada lisenssin käyttöön.

Paina Next.

9. Valitse valinta ”Automatically over the internet” ja syötä sähköpostiosoitteesi, jos osoite ei ole valmiiksi
kirjoitettuna. Paina lopuksi ”Next”-painiketta. Odota, että ohjelma tekee lisenssin aktivoinnin. Kun
aktivointi on onnistunut, tulee ilmoitus ”Activation/Reactivation Succeeded”.

10. SolidNetworkLicense Manager on nyt asennettu ja käyttövalmis.

Työasemille pitää vielä kertoa lisenssipalvelimen sijainti, kts. ohje