CUSTOMTOOLS-päivitys 2020/2021-versioon

Alla on kuvattu lyhyesti toimenpiteet CustomToolsin päivittämiseen. Tämä ohje on lyhennelmä ja sisältää vain pääpiirteet ohjelman päivitysprosessista. Jos olet epävarma ohjelman päivittämisestä, päivitystyö voidaan tilata tehtäväksi myös PLM Group Suomi Oy:n toimesta.

1. Varmista ennen CUSTOMTOOLS-ohjelmiston päivittämistä, että CUSTOMTOOLS-tietokantapalvelua pyörittävällä palvelimella tai palvelimena toimivalla työasemalla on käytössä päivitettävän CUSTOMTOOLS-version tukema Windows-versio:

CUSTOMTOOLS 2020 -VERSION TUKEMAT KÄYTTÖJÄRJESTELMÄVERSIOT

CUSTOMTOOLS 2021 -VERSION TUKEMAT KÄYTTÖJÄRJESTELMÄVERSIOT

Varmista myös, että CUSTOMTOOLS-tietokantapalvelua pyörittävä Microsoft SQL Server -versio on päivitettävän CUSTOMTOOLS-version tukema:

CUSTOMTOOLS 2020 -VERSION TUKEMAT SQL SERVER -VERSIOT

CUSTOMTOOLS 2021 -VERSION TUKEMAT SQL SERVER -VERSIOT.

Varmista myös, että sinulla on tiedossasi SQL Serverin administrator-käyttäjän eli ns. "sa-käyttäjän" salasana.

2. Varmuuskopioi CUSTOMTOOLS-tietokanta Microsoft SQL Server Management Studio -ohjelmiston avulla. Katso TÄMÄ OHJE.

3. Lataa asennuspaketti kirjautumalla CUSTOMTOOLS-portaaliin. Jos et ole luonut vielä tiliä, luo se valitsemalla valinta ”If you don’t have an account please register here”.

4. Kun asennuspaketti on latautunut, käynnistä ohjelmistopäivitys tuplaklikkaamalla ladattua exe-tiedostoa.
Huom. Varmuuden vuoksi voidaan aina käyttää valintaa ”Run as administrator” (Suorita järjestelmänvalvojana) asennuksen suorittamiseksi, jos epäillään, ettei käyttäjän käyttöoikeudet riitä asennuksen suorittamiseen.

5. Kun asennusohjelma havaitsee koneella olevan aiemman version, valitse ”Yes”, jolloin asennusohjelma
lähtee päivittämään CustomToolsia. Jos asennusohjelma tuo näkyviin ikkunan, jossa ilmoitetaan käynnissä
olevista prosesseista, valitse valinta ”Automatically close...”.

6. Kun ohjelma on asennettu ja SolidWorks käynnistetään, CustomTools huomaa, että SQL-tietokantaversio on vanhempi kuin Client-versio. Päivitä vielä SQL-tietokanta. Jos tietokannan päivittäminen ei onnistu ao. kuvan mukaisella tavalla, katso TÄMÄ OHJE.

7. Kun päivitettäviä työasemia on useampia, suorita tämän ohjeen vaiheet 4 ja 5 jokaiselle työasemalle.
Kohdassa 3 mainittua asennuspakettia ei tarvitse ladata uudelleen, jos asennuspaketti on sijoitettu esimerkiksi ulkoiselle kovalevylle tai palvelimelle, johon päivitettävillä työasemilla on yhteys. Myöskään kohdan 6 tietokannan päivitystä ei tarvitse suorittaa kuin ensimmäisen päivitettävän työaseman kohdalla.