Lag enkelt flere fargealternativer med SOLIDWORKS Visualize Professional

 

Med SOLIDWORKS Visualize Professional kan du raskt og enkelt lage mange alternative fargekombinasjoner for produktene dine. Når du er ferdig kan du rendre ut alle sammen til hvert sitt bilde, i en operasjon.

La oss si du jobber med et produkt som du vet skal leveres i ulike kombinasjoner av farger og materialer, eller du ønsker å vurdere ulike kombinasjoner mot hverandre og trenger et underlag for de som skal ta en beslutning. Dette er svært vanlig uansett hvilken bransje vi er i, og vi ønsker som regel å slippe å bruke tid på å gjøre en fargeendring og så rendre på nytt. Skal du for eksempel ha fem kombinasjoner, vil dette ta lang tid å lage hvis du må rendre et bilde, endre innstillinger, rendre, vente og repetere. Dette slipper du hvis du har Visualize Professional – og det kommer jeg tilbake til nedenfor.

SOLIDWORKS Visualize Professional har en del funksjoner som er midt i blinken for deg som jobber med å lage mange varianter av et bilde på denne måten – og ønsker å få jobben gjort raskt. Hvis du har dårlig tid, kan disse funksjonene hjelpe deg med å få ferdig et prosjekt i tide. Vi skal se på en av disse funksjonene her, nemlig Configurations eller konfigurasjoner.

Konfigurasjoner i Visualize er fristende å sammenligne med Konfigurasjoner i SOLIDWORKS, men det er riktigere å sammenligne med SOLIDWORKS’ funksjon for å lage visuelt ulike varianter av modeller, nemlig Display States.

visualize configurations
Configurations-innstillingene ser du helt øverst i grensesnittet.

Med Configurations i Visualize Professional kan man styre omtrent alt som bestemmer hvordan bildet skal se ut:

  • Appearance (altså farger, materialer og teksturer)
  • Environment (miljø og bakgrunn)
  • Hvilket kamera som er i bruk, samt kameravinkel og andre kamerainnstillinger
  • Skjule og vise komponenter

Legg merke til at innstillinger for lys ikke er blant det du kan endre med konfigurasjoner.

Når man setter opp et antall konfigurasjoner, kan vi velge å rendre alle konfigurasjoner til hvert sitt bilde, i en og samme operasjon. I tillegg lagres konfigurasjonene med filen, slik at vi kan ta dem fram senere.

Solidworks Visualize output tools
Under Output Tools kan du rendre alle konfigurasjoner til hvert sitt bilde.

Hva så om du har laget 5 konfigurasjoner, men så ønsker å endre fargen på en spesifikk part som skal ha samme farge uansett konfigurasjon? Ikke noe problem. Du skifter bare til Base Configuration og setter fargen der for å endre den i alle konfigurasjoner.

Hvis du ønsker å endre farge senere, kan du fint gjøre dette etter rendering også. Da rendrer du et såkalt «clown pass» og gjør endringen i Photoshop senere. Les mer om blant annet dette her.

Configurations er altså en av de funksjonene som gjør deg i stand til å produsere mange varianter av samme bilde på kortest mulig tid. Siden man ofte lager de endelige renderingene på slutten av et prosjekt, kan dette være til stor hjelp fordi tiden du sparer gjerne er ekstra verdifull akkurat her.

Dersom du er mer nysgjerrig på de andre funksjonene i Visualize Professional og hva de kan gjøre for deg, ta gjerne kontakt med oss.

Was this article helpful?
0 out of 0 found this helpful

Comments

0 comments

Please sign in to leave a comment.