Miten SOLIDWORKS-asetukset tallennetaan ja otetaan käyttöön

 

SOLIDWORKS:n käyttäjäasetukset voidaan tallentaa helposti *.sldreg-tiedostoksi. Tämä on tarpeen usein esimerkiksi vaihdettaessa työasemaa.

 

Näin tallennat asetukset:

 

1. Valitse "Tools > Save/Restore Settings...".

mceclip0.png

 

2. SOLIDWORKS Copy Settings Wizard avautuu. Valitse "Save Settings".

mceclip1.png

 

3. Vaihda tarvittaessa Browse-napin takaa hakemisto, johon haluat tallentaa asetukset.

Valitse mitkä asetukset haluat tallentaa. Oletuksena kaikki asetukset ovat valittuna ja tämä on myös yleisin tapa tallentaa asetuksia.

Valitse "Finish" tallentaaksesi asetukset *.sldreg-tiedostoksi.

mceclip4.png

 

4. Nyt asetuksesi ovat tallentuneet *.sldreg-tiedostoon. Ota tämä tiedosto talteen, jotta et hukkaa sitä.

 

Näin otat tallennetut asetukset käyttöön:

 

1. Sulje SOLIDWORKS ja etsi hakemistosta aiemmin tallentamasi *.sldreg-tiedosto.

 

2. Tuplaklikkaa *.sldreg-tiedostoa.

mceclip5.png

 

3. SOLIDWORKS Copy Settings Wizard avautuu. Tuplaklikkaamasi sldreg-tiedosto on jo valmiiksi valittuna eli sitä ei tarvitse enää erikseen valita Browse-napista. Valitse mitkä asetukset haluat ottaa käyttöön. Joskus otettaessa asetuksia käyttöön toisella työasemalla, jossa on käytössä erilainen näytön resoluutio ja/tai erilainen useamman näytön asettelu (esim. vanhalla työasemalla käytössä kaksi näyttöä, mutta uudella työasemalla vain yksi näyttö) "Toolbar layout"- ja "Menu customization" -asetusten ottaminen käyttöön saattaa aiheuttaa ongelmia, koska tällöin jotkut valikot ja työkalurivit saattavat avautua ruudulle väärään paikkaan. Esimerkiksi, jos aiemmin käytössä oli kaksi näyttöä, mutta nyt käytössä on vain yksi näyttö, valikot ja työkalurivit saattavat avautua olemattomalle näytölle, joka ei ole enää kytkettynä tähän uuteen työasemaan. Tästä syystä monesti voi olla järkevää ottaa käyttöön ainoastaan "System options" -asetukset.

Paina "Next".

Huom: Jos sinulla on työasemalla asennettuna useita SOLIDWORKS-versioita, ikkunassa näkyy valinta, jossa pyydetään valitsemaan missä SOLIDWORKS-versiossa asetukset otetaan käyttöön.

mceclip7.png

 

4. Valitse vaikuttaako asetusten ottaminen käyttöön vain aktiiviselle Windows-käyttäjälle (sinulle) vai kaikille työaseman Windows-käyttäjille. Oletuksena valittuna on valinta "Current user", jolloin asetukset otetaan käyttöön ainoastaan aktiiviselle Windows-käyttäjälle (sinulle). Tämä on yleisin ja suositelluin vaihtoehto otettaessa asetuksia käyttöön.

Paina "Next".

mceclip8.png

 

5. Valitse "Finish".

Huom: Sinulla on mahdollisuus vielä tallentaa varmuuskopio nykyisistä asetuksista sldreg-tiedostoksi. Tämä ei ole tavallisesti tarpeen, kun olet ottamassa asetuksia käyttöön uudella työasemalla, jossa on SOLIDWORKS asennettuna tehdasasetuksilla. Mutta jos et ole varma, voit kuitenkin rastittaa valinnan "Create backup...", jolloin nykyisistä asetuksista tallentuu samaan hakemistoon toinen *.sldreg-tiedosto.mceclip10.png

 

6. Nyt aiemmin tallennetut asetukset on otettu käyttöön ja voit käynnistää SOLIDWORKS-ohjelman.

mceclip0.png

 

Oliko tämä artikkeli hyödyllinen?
0/0 koki tästä olevan apua

Kommentit

0 kommenttia

Kirjaudu sisään jättääksesi kommentin.