SOLIDWORKS – LISENSSIPALVELIMEN SIIRTO TOISELLE PALVELIMELLE

HUOM!
Varmista ennen lisenssipalvelimen asennusta, siirtämistä tai päivittämistä, että palvelimen
käyttöjärjestelmä on asennettavan SolidNetworkLicense Manager -version tukema:
http://www.solidworks.com/sw/support/SystemRequirements.html

Mikäli uuden palvelimen nimi pysyy samana vanhan kanssa, siirto ei aiheuta toimenpiteitä SolidWorks käyttäjien koneille. Nimen vaihtuessa pitää uusi osoite kertoa SolidWorks työasemilla.

Lisenssimanagerin asennus uudelle palvelimelle:

1. Lataa SolidWorks asennuspaketti esimerkiksi  SolidWorks Customer Portalista.

Sama asennuspaketti sisältää kaikki SolidWorks tuotteet, myös SolidNetwork Lisence Managerin, ja työasemille tarvittavat SolidWorks ohjelmat.
SolidNetwork License manager voi olla myös uudempi vuosiversio, kuin työasemien SolidWorks vuosiversio on, muttei koskaan päin vastoin.

2. Mene uudelle palvelimelle tai palvelimena toimivalle työasemalle, jossa lisenssipalvelin eli SolidNetwork
LicenseManager -ohjelmisto on tarkoitus asentaa.

ja asenna SolidNetwork License Manager, ohjeet löytyy täältä

SOLIDWORKS – LISENSSIPALVELIMEN ASENNUS

Lisenssin aktivoinnin vapautus vanhasta palvelimesta

3. Kun uuden palvelimen asennus on valmis. Siirry tässä vaiheeessa vanhalle lisenssipalvelimelle ja käynnistä sieltä SolidNetwork License Manager

4. Tarkista, että kaikki lainatut lisenssit (License borrowing) on ”kutsuttuna kotiin”.

Mikäli lisenssejä on lainattuna, palauta ne ”Return License” –toiminnon avulla. Jos lainattuja lisenssejä ei saada palautettua ennen lisenssipalvelimen siirtoa, näiden lainattujen lisenssien manuaalisessa palautuksessa saattaa esiintyä ongelmia päivityksen jälkeen. Lisenssit kuitenkin periaatteessa palautuvat automaattisesti ”lisenssipooliin” lainausajan päättyessä.

5. Tarkista ettei SolidWorks lisenssejä ole käytössä tällä hetkellä

Jos lisenssipalvelimen siirtämisen hetkellä on SolidWorksia käyttäviä henkilöitä ”linjoilla”, ilmoita näitä käyttäjiä lisenssipalvelun pysähtymisestä ja pyydä heitä tallentamaan tallentamattomat SolidWorks-tiedostomuutokset.

6. Luovuta vanhalta lisenssipalvelimelta SNL Manager -ohjelman lisenssi käynnistämällä SNL Manager, valitsemalla ”Server administration” –välilehdellä oleva ”Modify”-painike ja valitsemalla vaihtoehto ”Transfer a software license”.

Kliksuttele Activation WIzard läpi, ja jos on useampia lisenssejä, valitse Select All painikkeesta, kaikkien lisenssien deaktivointi.

Kuittauksen jälkeen lisenssien aktivoinnit on vapautettu vanhasta palvelimesta.

Uuden lisenssipalvelimen aktivointi

7. Mene takaisin uudelle palvelimelle ja käynnistä sieltä SolidNetwork License Manager

8. Ohjelma kertoo, että lisenssiä ei ole aktivoitu. Valitse ”Yes” ja paina ”Next”-painiketta.

9. Valitse valinta ”Automatically over the internet” ja syötä sähköpostiosoitteesi, jos osoite ei ole valmiiksi
kirjoitettuna. Paina lopuksi ”Next”-painiketta. Odota, että ohjelma tekee lisenssin aktivoinnin. Kun
aktivointi on onnistunut, tulee ilmoitus ”Activation/Reactivation Succeeded”.

SolidNetworkLicense Manager on nyt päivitetty ja käyttövalmis.

Jos uuden palvelimen nimi oli sama kuin vanhan, ei tarvita toimenpiteitä SolidWorks käyttäjien koneilla, vaan ne saavat lisenssin samalla osoitteella kuin aiemminkin.

Mikäli uuden palvelimen nimi vaihtui, pitää se kertoa SolidWorks työasemilla seuraavasti: